RoCo's Web

Zondag 5 augustus – Santa Monica Beach, Los Angeles, California

Vandaag, zondag 5 augustus zijn wij naar Santa Monica Beach geweest.
Een mooi 200 meter breed en 5 kilometer lang strand met een gezellige en mooie boulevard waar mannen en vrouwen paraderen in de warme Californische zon. De Santa Monica Pier is vaak decor van menig Hollywood film en heeft een reuzenrad wat stamt uit het begin van de vorige eeuw. Ook hier is weer het grote verschil aan mensen te bewonderen. Op het strand, de boulevard, het brede fiets- en wandelpad (paralel aan het strand) en downtown Santa Monica, wordt enorm geflaneerd door de mooie jongens en meisjes. Veel mannen met opgepompte sportschoollichamen op skates, joggend, ‘sportend on the beach’ en ‘on bike’ te over.  Mooie dames in bikini’s on skates of Pilatus aan het doen op het strand. Iedereen wil gezien worden. Dure auto’s ook, van limousines tot Ferrari, Porsche en Massarati……… En niemand kijkt op van de zwervers die overal de restjes uit de vuilnisbakken eten die de toeristen weggooien…… wat een tegenstellingen. Je kijkt je ogen uit.

De dag begon met een licht bewolkte lucht. Maar ondanks dat, voel je de warmte van de zon op je lichaam. Het lijkt wel of de zon hier scherper en feller is.

‘Compensating’ 

Arlington West is een Memorial wat gecreëerd is, vlak onder de Santa Monica Pier. Iedere zondag worden hier bij zonsopgang voor alle gesneuvelden in de Iraakse oorlog kruizen geplaatst. Deze kruizen blijven staan tot zonsondergang. iedere zondag weer…….
Het is opgericht door de veteranen tegen de Iraakse oorlog.
het is zeer aangrijpend om te zien. Er worden namen op de kruizen geschreven en uniformen en ‘kistjes’ bij kruizen neergelegd. Er heerst een heel sterke emotionele sfeer.

En een paar meter verder het vertier van de attracties,  de muziek vanuit de barretjes en de straatperformers op de Santa Monica Pier.

Tja…… Als je zoon brandweerman is…….. 
Hij glimt wel erg mooi

Veel te doen op de pier van Santa Monica

Rond 11.00 uur brak de zon echt goed door…….. en toen werd het echt warm……. heel warm…….

Voor het eerst van ons leven aan de andere kant van de wereld…… De voeten en handen moeten natuurlijk voor het eerst ’s werelds grootste oceaan voelen. Het water in van de Pacific, de stille oceaan……

Aan het eind van de dag downtown Santa Monica nog heerlijk wat gegeten en uitkijkend over de oceaan en het strand en de pier…………. We zaten op een fantastische plek………. 
De zon in Santa Monica zien ondergaan…….zo mooi………
Het einde van een geweldige dag…..

2 thoughts on “Zondag 5 augustus – Santa Monica Beach, Los Angeles, California

  1. Muscle Robert,je slaat er geen slecht figuur en
    Cora genoten van dagje strand?.
    Wij brachten hier ook een weekje door en toen was het ook al zo mistig en bewolkt.
    Stond het reuzenrad er nog??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *