RoCo's Web

Zondag 13 Augustus 2017 – Een volgend tourtje voor nog andere Elvis-spots

Vanmorgen naar het Mid-South Coliseum gereden waar Elvis in 1973 en 1975 een aantal concerten heeft gegeven. De concertzaal is sinds 2006 niet meer in gebruik. Totaal vervallen en staat al geruime tijd in de planning om gesloopt te worden.

Nog even naar de ‘overblijfselen’ van Libertyland geweest. Het amusementspark in Memphis waar Elvis graag kwam om in de houten ‘Zippin Pippin’ (een rollercoaster) te rijden. Hij huurde dan het hele park af. Het amusementspark is sinds 2005 gesloten.

Daarna doorgereden naar het het huis aan 1034 Audubon drive. Dit was het eerste huis dat Elvis kocht in Memphis, met de opbrengsten van zijn eerste hitsingle ‘Heartbreak Hotel’ in 1956. Hij woonde daar met zijn ouders gedurende 13 maanden, voordat hij verhuisde naar Graceland.  Enkele maanden geleden heeft er brand gewoed in de woning die grotendeels de binnenkant van het huis heeft verwoest. Ik vermoed dat het pand binnenkort wel gesloopt gaat worden.

Nog even gestopt bij Lauderdale Courts, het appartementencomplex waar Elvis heeft gewoond nadat hij als kind met zijn ouders uit Tupelo naar Memphis verhuisde eind jaren 40.

Daarna de Levit Shell bezocht, waar Elvis in 1955 nog een concert heeft gegeven en de Humes High-school waar Elvis in Memphis naar toe is gegaan.

Verder de Circle G ranch bezocht. Dit is een ranch die Elvis in een opwelling heeft gekocht in 1967. Hij heeft daar zijn huwelijksnacht doorgebracht, maar de ranch uiteindelijk een paar jaar later weer verkocht. Het geheel ligt er nu troosteloos bij en zal binnenkort wel gesloopt gaan worden.

Groot stuk land nog waar prive-beelden uit 1968 van zijn dat Elvis paard reed met Priscilla.

Al met al zie ik dat, buiten Graceland die en hele nieuwe facelift heeft ondergaan en het geheel nieuwe centrum heeft bijgebouwd, Memphis en de Elvis Legacy flink in verval is geraakt. Deze dag boodt vooral een kijkje in de aftakeling van de gebouwen. Maar wat wil je ook 40 jaar na Elvis zijn dood.

Wat bijzonder was deze dag, is dat wij ook naar het Elvis Presley Memorial Trauma centrum zijn geweest. Wij kregen een persoonlijke rondleiding van een van de chirurgen. Die man sprak over dagelijkse schotwonden die binnenkomen en dat zij 24/7 met een specialistisch team klaarstaan. Deze heftige situaties van schietpartijen en steekpartijen is dagelijkse kost voor deze mensen.

Terwijl wij daar met die man staan te praten, rijden er 2 brancards langs ons met trauma-patienten. (uiteraard geen foto’s van…)

In de avond zijn wij de staat Tennessee uitgereden naar Mississippi. Daar is het gokken legaal en hebben wij gegeten in casinocomplex Tunica. Lekker gegeten, maar niet gewonnen met gokken.

En we hadden Vegas al gehad…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *