RoCo's Web

Zaterdag 18 Augustus : Honolulu en Elvis

We verblijven in het zeer luxueus hotelcomplex, Het Waikiki Hilton Village. Alles in Hawaiian-style. We hebben vanmorgen een zeer uitgebreid Hawaiiaans ontbijt genoten. Buiten, aan het spierwitte strand met de zee en de mooie golven. Ongelooflijk dat we in Hawaii zijn. Precies aan de andere kant van de wereld. 12 Uur tijdsverschil met Nederland. Het Waikiki Hilton Village is een zeer uitgebreid complex. Met prachtige omgeving. Wat opvalt is het grote aantal Japanners. Veel aanduidingen staat in het Hawaiiaans, Engels maar ook in het Japans aangegeven. Het is vreemd maar wij zitten dichter bij Japan dan bij Amerika. 
Hawaii, een heel klein stipje midden in de Pacific.
Vroeger verbleef Elvis in The Rainbow Tower van het Waikiki Hilton Village op de 22 ste verdieping. Het Hilton is meerdere malen gerenoveerd. 

De overbekende filmbeelden uit 1973 waar Elvis landde met de helikopter, gebeurde  op de parkeerplaats van het Waikiki Hilton. In scene gezet natuurlijk, wat het is al bijna 6 uur vliegen met het vliegtuig van L.A. naar Hawaii.

Elvis verbleef vaak in Hawaii. Het bekendst is het optreden van 11 en 13 januari 1973. We gaan het stadion bezoeken waar Elvis dit legendarische concert heeft gegeven. Een prachtig beeld siert de voorgrond van het stadion. Het mooiste standbeeld van Elvis wat wij tot nu toe hebben gezien. Wij leggen onze bloemenkransen bij het standbeeld, zoals zovele anderen.


We kunnen naar binnen in het Honolulu center. Alleen in de arena mogen wij even binnen. Stiekem nog maar even de afgesloten tribunes opgegaan. Tot we weggestuurd worden. No problem…… We hebben de foto’s.

We rijden langs het beroemde standbeeld van de Koning van Hawaii. Wie naar de tv serie Hawaii Five-0 kijkt, herkent het meteen.

Langs Pearl Harbor gereden, maar daar gaan we maandag ook uitgebreid naar op weg voor een ochtendje in het Pearl Harbor museum. Het Pearl Harbor Memorial is mede tot stand gekomen door het benefiet concert dat Elvis hier in 1961 gaf. (bekend van het gouden pak dat hij alleen tijdens dit concert heeft gedragen)

Doorgereden naar een mooi (met veel wind) uitzicht over het eiland. We zitten op 1500 meter hoogte.
Mooie luchten met dreigende wolkenvelden en hoge bergen, maar gewoon 30 graden en zeer aangenaam.
Op de terugweg naar zeeniveau, is de lucht meteen weer stralend blauw.

Op de terugweg ook nog even langs het nationale kerkhof van Hawaii met 45.000 graven met de doden van Pearl Harbor en de doden uit de Pacific gevechten van de 2e Wereldoorlog die nooit zijn geïdentificeerd. Indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *