RoCo's Web

Woensdag 10 Augustus 2017 – Graceland (2)

Na de Graceland tour even moeten bijkomen van het bezoek aan Graceland en de Meditation Garden. Een hapje gegeten bij Glady’s Diner en in de middag de Elvis musea en de enorme shops bezocht.

Zoals het automobiel museum met auto’s die Elvis in de late jaren 50, 60-er- en 70-er jaren heeft gereden. (incl motoren) Hier en paar voorbeelden, maar lang niet alles.

Een VIP tour Graceland en toegang tot het evenementencomplex kost al gauw 100-150 dollar p.p. De prijzen voor entree en souvenirs zijn wel erg hoog geworden. De gedachten “De fans komen toch wel” is duidelijk aanwezig. Maar: eerlijk is eerlijk, het vernieuwde ‘entertainment and exhibit’ complex ziet er gelikt uit. Ook de niet of mindere Elvis fan kan zich hier uitstekend vermaken en krijgt een beeld van de grootste zanger van de 20e eeuw. 

Een kleine greep uit de vele jumpsuits die Elvis droeg in de jaren 70 op toneel

The Aloha Eagle suit

Een greep uit de vele gouden platen

Klik voor vergroten

klik voor vergroten

Elvis vliegtuig : The ‘Lisa Marie’

Dit is een greep uit de The Elvis Experience op Graceland. Er is nog heel veel meer, maar ik heb vakantie en kan niet alles op het blog plaatsen in de korte tijd die ik heb. Er zijn nog veel meer tentoonstellingen over diverse Elvis gerelateerde onderwerpen en heel veel shops

Maar ik kan niet ontkennen dat Graceland een soort Disneyland aan het worden is. Elvis is een merk, een commercieel product, dat verkoopt. De persoon Elvis is voor de echte fan ver weg. Maar dit is wat er is en het is ook wel weer mooi dat Elvis voor het grote publiek een groot voetstuk krijgt. Daarnaast is wel duidelijk dat Elvis Voor het ‘bedrijf Graceland’ 3 jaar eerder is gestorven dan 1977 en wel na Aloha From Hawaii in 1973. Geen enkele foto is er te zien van de periode 1974-1977. Deze periode uit het leven van Elvis, waar hij ziek was, lichamelijk in een slechte toestand en het leven uit hem weggleed, maar zijn stem nog steeds even zuiver en mooi bleef, wordt doodgezwegen door Graceland. geen enkele foto uit die periode. Voor de fans een heel groot gemis.

Voor dagjesmensen en zelfs niet fans is Graceland zeker aan te raden. (ook voor fans hoor) Je krijgt er een mooie dag en een beeld van de grootste performer van de 20e eeuw. 

Klik hier voor een kijkje wat ‘The Elvis Experience’ inhoudt

Klik hier voor een kijkje wat de Elvis week 2017 op Graceland biedt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *