RoCo's Web

Vrijdag 11 Augustus 2017 – Up To Nashville

Vandaag willen we voor een dagje de bluesstad Memphis achter ons laten en naar countrystad Nashville afreizen. Nashville ligt op zo’n 4 uurtjes rijden van Memphis.
Dus zijn wij om 7.30 uur vertrokken naar de muziekstad Nashville. Halverwege zijn we even gestopt bij Casey Jones in Jackson om te ontbijten. Een op country gebaseerd restaurant en museum. 

Een groot verschil tussen beide muzieksteden. Niet alleen het op de blues gebaseerde Memphis en het op country gebaseerde Nashville, maar ook de mensen en het schoon zijn van de binnenstad. Daar waar Nashville voor 80 procent blank is, is Memphis voor 80 procent zwart. Ook de binnenstad van Nashville oogt schoner. Daar waar Memphis toch vooral laagbouw kent, oogt de stad niet echt schoon. 

Eenmaal in Nashville aangekomen, hebben wij The Country Hall Of Fame bezocht. Naast de vele shops is er de exebition van grote countrylegenden. Hier zijn ook een aantal items van en over Elvis terug te vinden. Zoals zijn gouden Cadillac. 
Verder is er Studio B. In deze studio heeft Elvis in de jaren 60 vele nummer 1 hits opgenomen welke uitgegroeid zijn tot klassiekers. 
Wij zijn ook naar de Grand Old Oprey gelopen. Een heel bekende muziekhal waar ook. Elvis in de jaren 50 eenmalig een optreden heeft gegeven. Deze hal heeft inmiddels een andere naam gekregen. 
Wij komen over 10 dagen nog terug in Nashville waar wij de zonsverduistering gaan zien op de 21e dat wordt onze langste autorit van New Orleans naar Nashville. Maar dat pas over 10 dagen. 

Wat gegeten bij het Hardrock Cafe

Om 18.30 uur hebben wij de terugreis naar Memphis aangevangen. Nog 4 uur rijden. Daarna het blog bijwerken en dan snel naar bed. Morgenochtend om 6.00 uur fris en fruitig op om om 8.00 uur de 5K run te lopen rondom Graceland. Een kort nachtje dus. Ik heb er zin in. 

2 thoughts on “Vrijdag 11 Augustus 2017 – Up To Nashville

  1. Geweldig!!! zucht….hmm mooi de hotspots weer voorbij te zien komen..dit keer WEL een cowboy hoed kopen?? Fijn voor on the road toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *