RoCo's Web

Vrijdag 10 augustus: De Elvis week – Op naar Memphis

Om 7.25 uur de binnenlandse vlucht van Las Vegas naar Memphis met Delta-airlines. We gaan ons opmaken voor de ELVIS week.
De vlucht verloopt prima op tijd. Wij zijn rond het middaguur in Memphis. Tijdverschil Las Vegas en Memphis is 2 uur. Verder in de tijd, dus 7 uur vroeger dan in Nederland. (In L.A. en Las Vegas was dit 9 uur vroeger)
In het vliegtuig nog zitten praten met Bouke. Hij zat de stoel voor ons in het vliegtuig. Een binnenlandse vlucht geeft als voordeel dat je niet door de douane hoeft. Koffers staan klaar en direct gereed om richting Hotel te gaan. Een heerlijke temperatuur van rond de 30 graden. Lekker zonnetje en beslist niet te warm. Perfect voor de Elvis week.
In Memphis ontmoeten wij tegen de avond Onny en Amanda die de latere vlucht naar Memphis hebben en omstreeks dezelfde tijd voegen Henk en Hilda zich bij ons. Zij zijn vanuit Nederland afgereisd naar Memphis voor de Elvis week.

Terwijl Onny, Amanda, Hilda en Henk zich even terugtrekken i.v.m. De vlucht, zijn Cora en ik naar Beale street gelopen om een eerste indruk op te doen van Memphis.
Memphis voelt zo anders dan de voorgaande steden die wij hebben bezocht. In Memphis de zuidelijke sferen van trammetjes en smallere straatjes, blues muziek en de zuidelijke hartelijkheid. Overal klinkt gezellige muziek en de hele stad is klaar voor de Elvis-week. In iedere winkel liggen items van Elvis. Bilboards door de hele stad met metershoge afbeeldingen van Elvis. Alles is Elvis, iedereen ademt Elvis.
Alle bekende plekken zien we nu echt. Het standbeeld van Elvis aan het begin van Beale street, de beroemde oude winkel van The Lansky Brothers waar Elvis zijn kleding kocht al vanaf de begin jaren 50. De winkel waar vele beroemdheden hun kleding koopt omdat deze zo klassiek, chick en net een tikje afwijkend is. 

De nieuwe winkel van The Lansky Brothers zit in het Peabody Hotel. Daar wil ik deze week nog naar toe. Voor een cap of een paar sokken….. Alles is zeer exclusief. Maar ik wil er geweest zijn. De heer Lansky ontmoeten en een dingetje kopen. Misschien wel op de foto. Enige maanden geleden heb ik een boek aangeschaft wat volledig gaat over dé kleding van Elvis en de winkel van The Lansky Brothers.

S’avonds met zijn zessen naar Beale street gegaan.
Het is enorm druk in Beale Street. De winkeltjes en de vele barretjes en eetgelegenheden ademen allemaal de zuidelijke sfeer uit en overal is er Elvis. Ook andere muziek hoor je… Veel blues en zuidelijk Amerikaanse sferen. Heel gezellig. 60 Procent van de bevolking is afro-Amerikaan. Dus er wordt veel gedanst op straat en iedereen heeft plezier en er is een heel gemoedelijke sfeer.
Wat opvalt is de enorme beveiliging rondom Beale street. Vele agenten en politieauto’s. Iedereen wat gefouilleerd voordat je Beale Street binnen komt. Men laat niets aan het toeval over en alles is voor de veiligheid van de toeristen in Memphis.
Het is zeker zo dat Memphis niet altijd even veilig is. Er zijn veel arme wijken en hoewel de straten rondom ons hotel en Beale Street relatief veilig zijn, zijn er arme wijken en niet veilige buurten waar je als toerist zeker niet moet komen.
We hebben een biertje gedaan bij ‘Alfred’s’ in Beale street. Gezellige kroeg. Hier gaat Bouke ook optreden op de 13e. Henk en Hilda hebben er een 7 uur langere dag opzitten en gaan vroeger naar bed om bij te komen van de lange vlucht. 

Vanavond treed er in ‘Alfred’s’ een Elvis impressionator op. Oké, even doorbijten. De dames gaan al snel los en na enige tijd en bier, lukt het bij Onny en mij ook. Gelijk maar een hamburger gegeten. American-style, dus large……..
Nog even rondgekeken bij de locale bevolking. Kraampjes waar de zwarte bevolking wat spullen aan de man willen brengen. Er wordt veel gedanst en gezongen op heerlijke blues en zuidelijke muziek. Onny heeft hier nog een mooie Buckle gescoord. Bijna een belt…….
Het werd weer laat……… En zo gezellig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *