RoCo's Web

Van Dag Tot Dag – Memphis

Dag 8:
In Memphis ontmoeten we onze vrienden Henk en Hilda, die deze dag vanuit Amsterdam in Memphis zijn gearriveerd.   Natuurlijk gaan we na de check-in in het hotel (Double-Tree) gelijk maar de eerste avond Beal Street verkennen. 


Dag 9:
Ja….. ook in Memphis moet er natuurlijk een city tour zijn. Vandaag met de bus door Memphis. 
Eindelijk zal ik de Sun-studio (Klik voor de link) van Sam Philips binnen wandelen. ….. The Place To Be….. voor iedere Rock and Blues fan. De plek waar voor Elvis in 1954 alles begon. ” That’s All Right……..”Verder een bezoek aan de lagere school van Elvis “The Humes High School”)
En ’s avonds zoeken we natuurlijk weer de barretjes en de winkeltjes in Beal Street op.


Dag 10:
Deze dag gaan we met de bus naar Tupelo. (klik) Het plaatsje, waar het geboortehuis van Elvis staat.

Elvis, Vernon en Gladys (1937)Voor nadere info over …..The Early Elvis…… (klik) 
De nieuwe Elvis-Birthplace website (Klik)

Dag 11:
Dit wordt de dag dat wij Graceland en het graf van Elvis zullen gaan bezoeken. Wij hebben een VIP-arrangement voor Graceland geregeld. (klik) Dit betekent dat wij de gehele dag in Graceland kunnen verblijven en toegang hebben tot meerdere plekken op het terrein.
Onder andere heeft Lisa Marie (dochter van Elvis) daar een tentoonstelling “Through His Daughter’s Eyes”. Alleen toegankelijk met een VIP ticket. (klik)

Veel indrukken die dag. Voor het eerst Graceland bezoeken. Eindelijk bij het graf van Elvis staan……..


Maar ’s avonds wordt ook geweldig. Ik ben absoluut geen voorstander van Elvis-imitatoren. Sterker nog…. mijn maag draait ervan om. Maar Bouke moet je gezien hebben. Een jonge gast….. en Nederlander ook nog. Die op zijn manier Elvis nummers vertolkt. 


Bouke zal op 13 augustus in Memphis in bluescafe Alfred’s in Beal Street een concert geven, uitsluitend voor genodigden. Het is een klein cafe en er kunnen misschien net 100 mensen in. En wij zijn daarbij…………….

Bouke vertolkt ‘ Hurt’


Ter vergelijk……. Hoewel zwaar ziek, verslaafd aan medicijnen, ‘overweighted’ en in slechte conditie, liet z’n stem hem niet in de steek. 
Elvis zingt hier ‘Hurt’ 1 maand voor zijn dood in 1977


Dag 12:
Deze dag zullen wij Nashville gaan bezoeken.
Natuurlijk zit hier een bezoek aan de legendarische Studio-B aan vast. De studio waar Elvis vele nummers opnam.

Dag 13:
Deze dag hebben wij nog niet ingevuld. 
De avond zal in het teken staan van The Candle Light op Graceland. Samen met honderdduizenden fans van over de gehele wereld zullen wij aanwezig zijn bij Graceland om de 35ste sterfdag van Elvis te gedenken. Ikzelf hou niet zo van deze poespas, maar vrienden die zijn geweest beweren dat je het een keer meegemaakt MOET hebben.

Dus gaan we hebt maar beleven. 


Dag 14:
16 Augustus. De 35e sterfdag van Elvis.

Deze dag is nog niet ingevuld tot 16.00 uur. Ik wil nog erg graag met een radarboot de Mississippi op. wellicht gaan wij dit op deze dag doen. 
En dan, om 16.00 uur ……… dan wordt er in een tent op het terrein van Graceland door Elvis-Enterprises een concert georganiseerd. Dit concert is alleen voor genodigden vanuit wereldwijde erkende fanclubs. En wij zijn daarbij………. Wat er gaat gebeuren……… niemand die het weet. Dit concert duurt tot 19.00 uur. 


Net op tijd om de volgende klapper van de dag mee te maken
’s Avonds, 16 augustus, op de 35e sterfdag van Elvis gaan we een geweldig concert meemaken in het Fed-Ex stadion in Memphis. (Link). Producer Stig Lidgren vertelt wat er te verwachten valt. Het concert wordt echt GEWELDIG. Priscilla en Lisa Marie zullen aanwezig zijn. 
……..En wij hebben kaarten………fantastisch !!


Dag 15: Vertrek naar Hawaii.
Na alle opgedane indrukken zullen wij nog een week van de zon gaan genieten op Hawaii. (Je kunt het slechter treffen…….)
We nemen het vliegtuig terug naar Los Angeles, waarna wij van LAX een vlucht hebben naar Honolulu. Daar hopen wij om 19.40 uur plaatselijke tijd aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *