RoCo's Web

Maandag 14 Augustus – Tupelo

Vandaag naar Tupelo vertrokken. Een klein stadje op 2 uur rijden van Memphis. In Tupelo is Elvis geboren in 1935 en groeide hij op tot hij in 1948 met zijn beide ouders naar Memphis verhuisde. 
In Tupelo is ‘The Birthplace of Elvis Presley’ een ware attractie. Vele dagjesmensenje komen de sfeer van Tupelo, een zuidelijk Amerikaans Stadje uit de jaren 30 en 40 opsnuiven. Ook buiten ‘The Birthday Place’ oogt Tupelo vriendelijk en sfeervol. Je ziet aan alles dat Tupelo trots is op z’n beroemde inwoner uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Het houten huisje waar Elvis is geboren is heel klein.

Op het terrein staan twee standbeelden van een jonge Elvis, waarvan 1 samen met de artiest Elvis. 

Dit laatste beeld is vorig jaar nieuw geplaatst.

Een replica van de auto waarmee in 1948 naar Memphis is gereden om als gezin zich daar te vestigen.

Op het terrein staat nog een giftshop, een museum, een Meditation Garden en twee kerkjes welke uitbeelden op welke wijze kerkdiensten in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw plaatsvonden.

De hardwarestore in Tupelo waar Elvis zijn eerste gitaar kocht. In het tv-programma ‘The American Dream’ zong Nick Schilder hier ‘Old Shep’. 

Verderop zit ‘Johnny’s’, een restaurantje waar Elvis in 1955 nog heeft gegeten. Zie foto boven de tafel. Ook in het programma van Nick en Simon komt dit restaurantje terug. Ik moet toch even op dezelfde wijze aan tafel plaatsnemen.

Het kerkhof waar een aantal Presley’s liggen en waar Elvis z’n doodgeboren broertje Jesse ligt begraven. Een ongemerkt graf en een vermoedelijke plaats. (zie bloemenplek)

Nog naar Verona gereden, waar Elvis z’n vader en moeder Vernon (17) en Gladys (21) in 1934 in bovenstaand gebouw stiekem zijn getrouwd, (tegen de wens van hun ouders) omdat Gladys zwanger bleek. 

Terug naar Tupelo nog even naar de fairgrounds gegaan. Dit is de plek waar Elvis in 1965 twee beroemde concerten gaf. Hij was toen al een wereldartiest en gaf twee concerten in zijn geboortedorp op de jaarmarkt op de Tupelo Fairgrounds.

Hier staat ook een Elvis standbeeld en een plaque.

verder hebben wij nog de beide scholen bezocht waar Elvis Als kind in Tupelo op heeft gezeten en de kreek waarin hij als kind zwom. Deze foto’s laat ik hier achterwege.

Om 18.00 uur zijn wij weer teruggereden naar Memphis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *