RoCo's Web

Elvis in The Seventies – De Concertjaren

De concertjaren

Elvis ging in 1970 weer op pad. Hij startte in Houston, Texas. Hij zong in zes shows voor een publiek van 207.494 fans. De eerste echte tour was op 9 tot 14 september 1970. Gedurende zes dagen deed Elvis acht concerten in steden zoals Florida en Tampa, waar hij dagelijkse twee uitverkochte shows deed. De tweede tournee begon, na twee maanden rusten in Graceland, aan de westkust. Er waren twee shows in Los Angeles die het record van de Rolling Stone in kaartverkoop versloeg. ($ 313.463)
 
In 1971 deed Elvis slechts een tournee. Dat was na twee grote series in Las Vegas en zijn eerste concert-verblijf in Lake Tahoe. Deze tournee had in totaal veertien shows in twaalf dagen. J.D. Sumner en het Stamps Quartet voegde zich bij de Sweet Inspirations en vervingen de Imperials. Het orkest was hetzelfde als dat van de Las Vegas Show met Joe Guercio.
 
Drie tours werden uitgevoerd door Elvis in 1972. In de eerste tournee werd Elvis vergezeld door MGM en en RCA-technici voor de filmdocumentaire Elvis On Tour.  Tijdens de tweede tournee in 1972, had Elvis vier grote optredens in New York voor 80.000 fans (brutowinst van $ 730.000 in vier concerten was voor die tijd een enorm bedrag) Na de concerten in New York deed Elvis nog drie concerten in Milwaukee en Chicago voor 55.000 fans.
 
1973 startte met Aloha from Hawaii. Het meest populairste concert ooit gegeven door Elvis. Het totale geschatte publiek wereldwijd (via sataliet) was ruim een ​​miljard en de concertkosten waren $ 2,5 miljoen.
 
De andere twee tours in 1973 waren in april en eind juni. De tournee in april had twaalf concerten in negen dagen in steden als Phoenix, Anaheim, San Diego, Seattle of Denver. De tournee in juni was iets langer, zeventien concerten die in veertien dagen werden uitgevoerd.
 
1974 Was een druk jaar. Vier tours, twee Las Vegas concertreeksen en twee Tahoe-concertreeksen. Met een totaal van 158 concerten. Een enorm aantal. Elvis keerde terug naar Houston met twee concerten. En net zoals in 1970 vulden de fans ‘The Astrodome’ met het aantal van meer dan 85.000.  Daarna deed Elvis nog Los Angeles in twee dagen voor 37.000 fans.
Na zijn gebruikelijke concertreeks in Las Vegas, ging Elvis wederom ‘on the road’, in het Zuiden met een benefietconcert in Mississippi.
 
In juni en juli van 1975 werden er twee maanden lang veel concerten gegeven in vele grote steden dwars over Amerika. In Pontiac deed Elvis een concert op oudejaarsavond voor 60.500 fans.
 
1976: 128 concerten in negen korte tours, naast korte Las Vegas-concertreeksen en Lake Tahoe. Elvis deed verschillende goede concerten in 1976 zoals Fort Worth in juni en eindigde met een ongelooflijke concertreeks in december.
 
In 1977, het laatste jaar van zijn dood speelde Elvis vijf tours met in totaal 55 concerten. In Chicago trad hij op voor bijna 40.000 fans in twee dagen. De laatste show was in Indiana voor 16.500 fans …