RoCo's Web

Donderdag 27 juli, de eerste volle dag op Oahu

Wij verblijven in het Hilton Hawaiian Village resort. Dat is het eerste hotel/resort complex op de foto. De Rainbow-tower op de voorgrond is een van de torens van het complex.

Na een korte nacht slapen, donderdagochtend opgestaan en heerlijk ontbeten aan het strand. Constante temperatuur van 30-32 graden met een windje is zeer aangenaam. 

 

 

Uiteraard moet er een tikje Elvis bij. Uit de film ‘Blue Hawaii’ uit 1961, is Elvis op exact dezelfde plek in het hotel.

We zijn gaan toeren over het zuid-oostelijk deel van het eiland waar we verblijven, Oahu.
Diverse strandjes en vergezichten aangedaan.

Zoals onder andere Hanauma Bay. Op dit strand heeft Elvis in 1961 een aantal strandscenes van de film ‘Blue Hawaii’ opgenomen.


0ok hebben wij de Halona Blowhole look-out bezocht.
Door een gat in de rotsenspuit het water vanonder de rotsen omhoog bij een aanstormende golf. Mooi gezicht.

 

En verder hebben ook de Byodo-in tempel bezocht (Boeddhistische tempel), welke overigens niets met Elvis te maken heeft, maar gewoon mooi is en in een prachtige omgeving staat. In een mooie groene vallei , aan de voet van de Ko’olau bergen, ligt de Valley of the Temples. Een laatste rustplaats voor vele rijke invloedrijke Hawaianen. Het is ook een serene plek in een prachtige omgeving e leefgebied voor wilde pauwen en koikarpers. Een verborgen pareltje op Oahu

Na een dagje toeren en de prachtige natuur doorkruisen, zijn we ’s avonds gaan eten in downtown Honolulu. Uiteraard het Rock Island cafe met Elvis artefacten aan de muren (en ook van andere artiesten). Kortom een zeer geslaagde eerste dag op Oahu.

1 thought on “Donderdag 27 juli, de eerste volle dag op Oahu

  1. Wow! Idd erg mooi allemaal..heel leuk ook die referentie Elvis foto’s erbij..zo lang geleden en tóch kun je de juiste plekken naast elkaar zetten! ?????❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *