RoCo's Web

Dinsdag 7 augustus: Naar Vegas

Vandaag zijn wij na het ontbijt vertrokken per touringcar naar Las Vegas.
De reis duurt ongeveer 5 uur. Niet de toeristische route, maar gewoon in volle vaart over de freeway.
Onderweg even gestopt bij een ‘Big Shopping Mall’ om wat te shoppen en een lunch te gebruiken. De temperatuur begint al aardig naar woestijnhoogte te gaan. Droog en heet. Met de airco aan merk je niet hoe warm het is, maar eenmaal buiten slaat de hitte hard toe. De temperatuur is hier 43 graden. En dat is zo HEET. Het voelt alsof je continu voor een oven met open deur staat. Je hoopt bijna dat het windstil is, want de wind voelt nog heter. Alsof je een hete fohn in je gezicht voelt blazen. Gauw weer de bus in en onze weg vervolgen naar Vegas.
Om 14.00 uur zijn we aangekomen in Las Vegas.
……. Wow…….. Wat een stad. ….. Midden in The Desert een stad vol leven en vertier. Alles is enorm groot en dan in de overtreffende trap. De hotels zijn zo groot de je bijna een plattegrond op zak hebt om je kamer te vinden. Alles…… En dan ook alles is te vinden in het Hotel. De grootte van het hotel, overtreft met gemak een compleet winkelcentrum in Nederland. Van Shopping-centers tot casino’s (grote zalen) en vele restaurants. Niet te beschrijven zoveel is er te doen in het hotel. Ieder hotel heeft meerdere theaters, waar makkelijk 2000 bezoekers in kunnen. Er zijn altijd en overal bekende artiesten die in de hotels optreden. Grote digitale Bilboards (van Céline Dion, Afro Jack, tot David Copperfield), noem maar op. Zoveel geluiden, zoveel leven op de strip en in de hotels. En het gaat gewoon 24/7 door. De ‘kleinere’ hotels hebben 7000 – 8000 kamers. Maar er zijn ook Hotels met 14.000 kamers. Ieder hotel aan de Las Vegas strip heeft een bepaald thema. Het is de bedoeling dat je de hotels binnen gaat. In veel gevallen ontkom je daar ook niet aan, want een openbaar trottoir is er nauwelijks aan de Strip. 

Ieder kwartier hebben de hotel een spectaculaire outdoor en/of indoor show met kleur, licht, geluid, dans enz. Dit trekt heel veel volk. En het is HUGE…… Complete paleizen uit de Romeinse tijd zijn nagemaakt, Piramides met laserstralen, Venetie, waar je met gondels in en uit het hotel vaart. En niet over kleine kanaaltjes, maar open brede watervlaktes. Waar fonteinen een lichtschuw geven en wel 50 meter hoog de lucht in gaan. Overal is drukte en vertier. 

Wij verblijven in het Planet Hollywood aan de Las Vegas strip. Het hotel is zo groot dat je je heel goed moet oriënteren. En dan is het nog een van de kleinere Hotels met 7.000 kamers. Wij zitten maar liefst op de 36e verdieping. Het hotel is zo groot dat de liften naar de ‘rooms’ verdeeld zijn over Noord, Oost, West en Zuid.  Overal is er muziek, geluid, herrie, leven. Het is nooit stil, behalve op je kamer. Zelfs in de lift is het plafond een grote tv. Ook de kamer is HUGE…., een 50 Inc flatscreens, kingsize bed en een uitzicht over de stad en de Las Vegas strip…… Geweldige view over de stad en de skyline van Vegas. 

Het Planet Hollywood hotel is al eens gerenoveerd. Vroeger heette dit hotel ‘The Aladin Hotel’. Hier verbleef Elvis ook wel eens. Niets herinnert nog uit de tijd van The Aladin…….. Of toch…..

Elvis gaf van 1969 tot 1977 ruim 800 shows in Las Vegas. Dit deed hij vooral in ‘The INTERNATIONAL’. 

 

Dat Elvis voor Las Vegas veel heeft betekent, merk je aan alles. Van alle gifts en shop artikelen, komt heel vaak ‘Elvis’ terug. Op de strip ook veel Elvis imitatoren….. niet mijn style….. 
Ben je een man, dan krijg je op de strip plaatjes in je handen geduwd van naakte vrouwen die je kunt bellen voor een afspraak op de kamer. ……..We houden het maar bij de andere attracties die Vegas ons te bieden heeft…… 

Opvallend is de enorme afbeelding van Elvis op het Aria-Hotel waar Circue Du Soleil de Show ‘Viva-Elvis’ uitvoert. En daar gaan wij morgen heen.
Vandaag zijn wij de verdere dag met Onny en Amanda opgetrokken in Vegas.
Het is echt heet in Las Vegas. De temperatuur loopt op naar 45 graden. Overal wordt vanuit de muren nevel verspreid om de menigte op de Strip te koelen. Verder vind je ook op de strip bedelende mensen. Het verschil met Los Angeles is dat de bedelaars in Vegas schoon ogen lijken. In Los Angeles waren deze mensen heel vies en niet meer ‘van deze wereld’. Binnen de hotels en restaurants, shops enz is altijd airco. Dit is echt nodig in Vegas. 

 
 
 

 

 

 

Wij hebben gegeten in een Australisch Steakhouse op de Strip. Heerlijke steak gegeten en een grote pot bier gedronken. Daarna natuurlijk souvenirs kopen. Veel souvenirs. Hoe meer bling-bling en kitsch hoe beter. We zijn tenslotte maar 1 x in Vegas. En daarna de hotels in en de Strip aflopen. Er is zoveel te zien…… Enorm overweldigend
En het werd laat die avond. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *