RoCo's Web

Dinsdag 15 Augustus 2017 – The Candlelight Vigil

Wellicht het belangrijkste moment van Elvis-week in Memphis. Alle fans die op dat moment in Memphis zijn, komen op 15 Augustus in de avond samen bij Graceland. Dit is de vooravond van Elvis zijn sterfdag, 16 augustus 1977, nu 40 jaar geleden. De politie zet de Elvis Presley boulevard af en en stromen 60.000 fans de boulevard op. Er is een officieel programma met sprekers en er wordt Elvis muziek gedraaid. Daarna start de walk-up met kaarsen en muziek naar het graf van Elvis. (voor wie het wilt) dit gaat de gehele nacht door. Alles in serene stilte.

Het was enorm warm en meerdere mensen vielen flauw door de hitte. Er wordt water uitgedeeld. Er reden diverse ambulances op en af. vaak mensen met flink wat overgewicht.

De walk-up gaat door tot de laatste fan bij het graf op Graceland is geweest. dat kan wel tot de volgende ochtend duren.

Leuk om te kijken, maar wij lopen niet mee. Wij zijn gebleven tot ongeveer 12 uur en zijn toen naar het hotel vertrokken.

Er waren nog speeches van Priscilla (ex vrouw) en Lisa-Marie (dochter). Dit staat op film, maar ik heb geen tijd deze te plaatsen. Voor een sfeerbeeld hierbij een link naar een website.

Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Dinsdag 15 Augustus 2017 – The Candlelight Vigil

  1. Hier hebben we er ook zeker bij stilgestaan..alleen Elvis..de ogen hou ik niet droog, vooral bij bepaalde nrs…altijd eigenlijk..
    Amanda en Onny volgen deze blog met herinneringen van 5 jaar geleden..ze hebben de hele avond de dvds van 2012 gespeeld. Missing you..❤
    Op npo 1 TV werd ook aandacht voor Elvis geschonken in de vorm van een Elvisdocu die ging naar Memphis, Vegas (waar jullie nu zijn geweest) en Tokyo. Deze gevolgd door een concert van ned.artiesten die van Elvis houden..
    Komt natuurlijk niet in de buurt van jullie beleving!!!
    Oh ja, en ik heb wat gezegd op de radio omtrent Elvis..??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *