RoCo's Web

Dinsdag 1 augustus 2017 – Meer Elvis locaties op Oahu

In de ochtend zijn wij naar diverse stranden gereden. Door de bergen in het subtropische klimaat is dit een wonderlijke reis. Enerzijds de constante temperatuur van 30 graden, de brandende zon en anderzijds de bewolking rond de bergen met soms dikke regenval, laaghangende wolken en subtropische begroeiing. Een moment later, uit de bergen, zit je weer in de priemende zon. Wonderlijk, afwisselend en mooi.
In 1966 deed Elvis de film ‘Paradise Hawaiian Style’. Een bijzonder matige film. Mager verhaaltje, low-budget, hoge opbrengsten door de verkoop van de persoon Elvis en de LP met 10-12 liedjes. Kassa verzekerd…… Elvis voelde zich beroerd bij het wurgcontract voor het maken van 3 films per jaar voor uitsluitend dit doel. Een aantal scenes uit deze film ‘Paradise Hawaiian Style‘,  zijn opgenomen op het strand van Kualoa Beach (oostkant van Oahu)
Met op de achtergrond de rotsformatie vlak voor de kust. Dit is de Chinaman’s Hat. Hier een foto uit de film, waar Elvis voor een palm zit.

We zijn naar dit strand gereden. Een pareltje, ver van het drukke Honolulu en commerciële Waikiki-Beach, witte stranden, hoge golven en uiteraard een foto bij de palmboom.

Aan de andere kant van het strand, op dezelfde locatie, de rotsformatie die ook gebruikt is in de film ‘Jurassic Park’.

Daarna zijn wij doorgereden naar het strand waar Elvis zijn laatste vakantie in Hawaii doorbracht. Elvis was toen al erg ziek. Op 4 maart 1977 checkten Elvis in het Hilton Hawaiian Village hotel in voor een verblijf van twee dagen in de Rainbow Tower. (het Hilton waar wij nu ook verblijven) Nadien verhuisden Elvis (met toenmalig vriendin Ginger en meerdere vrienden) naar een huis aan het strand dat Elvis huurde.  Dit vakantiehuis ligt aan een erg mooi strand, Kailua Bay. In deze rijkere buurt, Kailua werd Elvis niet lastig gevallen en kon hij zichzelf zijn. Er zijn wat candid-foto’s van die vakantie, zie foto’s hieronder.

Het huis is inmiddels gesloopt en het terrein staat te koop, maar de bosjes voor het huis zijn er nog. Hoewel alle straten in de omgeving ‘private property’ is, hebben we de auto geparkeerd en de straat Kaapuni Drive ingelopen. Het laantje naar het strand was snel gevonden. Een prachtig verlaten strand met hoge golven in een erg mooie omgeving. Het Hawaii zoals je het, vanuit het romantisch beeld, zou willen ervaren. Honolulu als grote metropool voldoet aan veel minder aan dit beeld, ondanks Waikiki Beach.
Uiteraard een foto van de plek gemaakt waar Elvis aan het stand zat in maart 1977.

klik op de foto voor vergroting

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *