RoCo's Web

De vakantie is begonnen

De vakantie is begonnen.

Vanmorgen vroeg is onze langverwachte Amerikareis van start gegaan. Om 05.00 uur met taxi naar Schiphol, om 06.00 uur bij de check-in balie alwaar wij Annie en Sjoerd, onze Groningse medereizigers en 40th-anniversary vakantiegangers, hebben ontmoet. 

 

06.30 uur inchecken en na een strenge ‘American-style douane check’ met z’n vieren een kop koffie gedronken, waarna wij om 08.30 konden boarden. Het vliegtuig van United Airlines vertrok precies op tijd, 09.15 uur, naar New York. De extra betaalde beenruimte was goed besteed voor deze vlucht van 7 uur. Na een maaltijd, een paar drankrondes, het doen van een dutje of het tot vervelens toe bekijken van de nieuwste films en series, kwamen wij iets eerder dan gepland in New York aan (Newark). 17.00 uur i.p.v. 17.30 uur. (Nederlandse tijd)
In New York is het 7 uur vroeger, dus is dit 11.00 uur plaatselijke tijd.
Op luchthaven Newark, moesten we nog wel de koffers uit-en inchecken voor de volgende vlucht. Wel door de strenge douane, immers hier komen we het land binnen. De verwachting is dat de verdere binnenlandse vluchten makkelijker inchecken wordt.
Om 15.30 (New York tijd, 22.30 Nederlandse tijd) vertrekt onze volgende vlucht naar Los Angeles (luchthaven LAX). een vlucht van 4 uur. Hier zullen wij om 17.30 plaatselijke tijd aankomen. In Los Angeles is het tijdverschil met Nederland namelijk 9 uur. In Nederland ligt iedereen dan allang op een oor. (03.00 uur) wij zijn dan al bijn a24 uur onderweg.
In Los Angeles hebben wij maar 35 minuten om onze volgende vlucht naar Honolulu (Oahu-Hawaii) te halen. Als het goed is zijn de koffers direct doorgelabeld. 18.05 uur vertrekt onze laatste lange vlucht van vandaag naar Honolulu. Vijf en een half uur vliegen. Echter gaan we weer 3 uur terug in de tijd. Wij komen dus om 21.30 uur aan in Honolulu. Voor ons is het dan nog steeds woensdag de 26e, de dag dat wij getrokken. In Nederland is het dan inmiddels donderdag 09.30 uur. Het verschil: 12 uur.
Stan wacht ons op op Honolulu AirPort. Compleet verrot natuurlijk …maar … we zijn er.
Ons verblijf : Het Hilton Hawaiian Village hotel/resort.
In de loop der jaren vaak verbouwd, maar Elvis verbleef hier in de jaren 60 en 70 meerdere malen als gast. Dan huurde hij complete verdiepingen af in The Rainbow Tower van het Hilton. In de film Blue Hawaii uit 1961 zijn scenes opgenomen in het Hilton Hawaiian Village. Zo loopt Elvis door de tuin van het hotel. Elvis hield van Hawaii. Hij maakte er 3 films en bracht er meerder vakanties door. In 1973 is de legendarisch show ‘Aloha From Hawaii’ opgenomen in het …. stadion in Honolulu. De eerste tv-uitzending die ‘live’ via satelliet de wereld overging. Tot de dag van vandaag is dit concert uit 1973 nooit meer overtroffen als meest bekeken. Bijna 2 miljard mensen keken deze show wereldwijd. (Dat was toen 1/3 van de wereldbevolking)
De aankomst van Elvis per helikopter voorafgaande aan de show op 13 en 14 januari 1973, werd gefilmd op de parkeerplaats van het Hilton Hawaiian Village. Uitsluitend de lantarenpalen rondom de parkeerplaats zijn overgebleven uit die tijd.

1 thought on “De vakantie is begonnen

  1. Ik ben jaloers op jullie! Zo te lezen is alles goed gegaan..wij denken aan jullie..heel veel plezier daar…wish I could be there…
    En wij krijgen een nieuwe keuken ?
    decisions decisions..ik zet mijn Blue Hawaii elpee wel op..??XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *