RoCo's Web

De TCB artiesten aan boord

DE TCB band en verdere artiesten:

De TCB band bestaat uit vier buitengewone muzikanten die hun naam verkregen door te werken voor Elvis Presley. Elvis’ motto was “TCB” – Taking Care of Business in a flash. Deze drie letters waren verwerkt rond een bliksemflits en het logo werd op alles gebruikt, van briefpapier tot Elvis zijn privé vliegtuig, de Lisa Marie. Toen Elvis in 1968 terugkeerde naar het podium, had hij doorheen de jaren een kern van muzikanten die de ritme sectie uitmaakten van het orkest. James Burton, Jerry Scheff, Glen D Hardin en Ronnie Tutt werden later bekend als de TCB band.

James Burton

Elvis Presley nam contact op met James en vroeg hem mee te werken aan de beroemde 68 Special show, maar op dat moment werkte James met Frank Sinatra en moest hij weigeren. In 1969 nam Elvis terug contact op met James en vertelde dat hij terug zou gaan optreden. Hij vroeg James om een band voor hem samen te stellen. Toen werd de TCB Band opgericht. James bleef voor Elvis werken tot 1977 en erna. Tijdens de jaren zeventig werkte James ook samen met Gram Parsons en maakte hij ook deel uit van de Hot Band samengesteld door de vriendin van Gram en achtergrondzangeres Emmylou Harris.


Ron Tutt
Geboren in Dallas, Texas, begon Ron op driejarige leeftijd met tapdansen en zingen. Acht jaar lang studeerde hij tapdansen en werd hij door velen een “wonderkind” genoemd. Tegen de tijd dat hij in de derde graad zat speelde hij trompet in het schoolorkest, en op tienjarige leeftijd won hij de eerste prijs tijdens een ukulele wedstrijd in Dallas. Op elfjarige leeftijd tapdanste hij tijdens het allereerste live programma op televisie in Dallas/Fort Worth. Pas tijdens de zomer van zijn junior jaar in de middelbare school liet hij de trompet voor wat ze was en begon hij te drummen.

Glen D. Hardin

Glen D. Hardin werd geboren in Collingsworth County, Texas. Op achtjarige leeftijd leerde hij piano spelen, maar pas toen hij een baantje aangeboden kreeg in het beruchte Palomino Club in Long Beach, California, dacht hij eraan om professioneel te worden. Zijn muzikale carrière ging pas echt van start toen hij in 1962 lid werd van de Crickets, Buddy Holly’s ex band. Tijdens die periode begon Glenn zelf tekst en muziek te schrijven, niet enkel voor de Crickets maar ook voor andere artiesten bij Liberty Records. In 1965 werd één lied, Count Me In een nummer 1 hit voor Gary Lewis and The Playboys. Datzelfde jaar werd hij lid van de Shindogs samen met James Burton en werd een vaste waarde in de TV Show Shindig.

Jerry Schilling

Gekende naam in de Elvis wereld en de wereld van de show business. Jerry Schilling ontwikkelde een diepe vriendschap met de King of rock and roll die 23 jaar duurde. Hij kende Elvis als geen ander. Dat is ook de reden waarom Jerry een van de voornaamste beheerders van Elvis’ erfenis was. Er zijn weinig TV films of biografieën over Elvis zonder dat Jerry er aan meewerkte. Na Elvis zijn overlijden werkte Jerry als tourmanager voor Billy Joel, was hij de persoonlijke manager van de Beach Boys, Jerry Lee Lewis en de Sweet Inspirations.Dennis Jale

Muziek was de eerste liefde en het gezelschap voor de twaalfjarige jongen. Vandaag is Dennis Jale, de gekende Oostenrijkse Rock stem, is hij de man met de onnavolgbare akoestische kleur en de kracht om zijn publiek met om het even welk muzikaal genre te verrukken. Wat ooit zachtjes in een slaapkamer begon, krijgt vandaag orkanen van applaus over zich heen op Internationale podia. Is het nu tijdens een optreden met zijn band “The Jam Gang” dat hij in 1998 samen met zijn beste vriend Goran Mikulec oprichtte, of tijdens samenwerking met andere bekende artiesten zoals Gary Lux of Michael Seida of the TCB Band – het charisma van Dennis Jale doet het elke keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *