RoCo's Web

Zondag 20 Augustus 2017 – Van New Orleans naar Nashville

Vandaag om 8.30 uur met de auto vertrokken vanuit New Orleans. De reis verliep heel voorspoedig. We hadden gerekend op een lange rit en uiteraard is het dit ook geworden.

540 Mijl, 850 kilometer naar Franklin, een plaatsje onder Nasville waar wij in het Mariot Hotel verblijven.

 

Wij kwamen om 17.30 aan in ons hotel, na een reis van 9 uur. Met drie korte tussenstops goed door kunnen rijden door 4 staten: Louisiana, Alabama, Mississippi en terug naar Tennessee.

Franklin doet erg mooi aan Een provinciestadje met veel geschiedenis. Hier heeft in de Amerikaanse burgeroorlog een enorme bepalende veldslag plaatsgevonden. Naast de grote mate van history, heeft dit plaatsje alles weg van het typisch zuidelijk Amerikaanse sfeerbeeld. Landelijk, mooie grote landhuizen met veranda’s. Prachtige tuinen. Heel landelijk en dorps. Helaas zijn wij te laat aangekomen om de plaats Franklin goed te bezoeken. Vanavond even naar het stadscentrum geweest en iets gegeten, maar er is zoveel meer. Helaas ….. daar is de tijd niet meer voor…….

Morgen is de Solar Eclipse . De eclipse start om 12.00 uur ….. dan schuift de maan voor de zon en om 1.30 uur is de zon in Nashville 3 minuten totaal verduisterd. Met corona …. alles erop en eraan.  

Morgenochtend rijden wij naar Hendersonville, een plaatsje even boven Nashville, waar op begraafplaats ‘Memory Gardens’ Johnny Cash en zijn geliefde June Carter liggen begraven.

Wij zijn voornemens om Hendersonville de Solar Eclipse te gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *